Ana sayfa » Güncel » ARSLAN, ALİAĞA’DA YAŞANAN İŞ KAZALARINI MECLİSE TAŞIDI..

ARSLAN, ALİAĞA’DA YAŞANAN İŞ KAZALARINI MECLİSE TAŞIDI..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan Aliağa’da 2010-2018 yılları arasında yaşanan iş kazalarını meclis gündemine taşıdı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yazılı olarak yanıtlanması isteyerek bir soru önergesi verdi.

Soru önergesinde “Aliağa’da 2010-2018 yılı arasında ölümlü iş kazalarının 3 kat artış gösterdiğine dikkat çekerek, alınacak önlemler konusunda bilgi istendi.

Ayrıca Aliağa bölgesinde yaşanan iş kazalarında sık sık yanık vakalarının yaşandığı, bu vakaların 70 km mesafede bulunan yanık ünitesine gitmesi gerektiği belirtti. Erken müdahale edilemeyen işçilerin hayatlarını kaybetmeleri durumunda kimlerin sorumlu olacağını sorarak Aliağa Devlet Hastanesinde yanık ünitesinin olmamasını eleştirdi. 

Aliağa’ da yaşanan iş kazalarına değinirken; derneğimizin uzun uğraşlar vererek Aliağa’ da ilk defa yapılmış olan ölümlü iş kazaları araştırma sonuçları, ölümlü iş kazalarının nedenleri, sektörlere göre dağılımı, sendikalılık bilgileri gibi verileri de soru önergesinde referans bilgi olarak kullanmıştır.

İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Araştırma Derneği (İSGARD) olarak Aliağa’ da bugüne kadar yapılmamış bu denli geniş bir araştırmayı yaparak yerel basınımız ve kamuoyu ile önceki bir tarihte basın açıklamasıyla paylaşmıştık. Bu araştırmamızın sonucuna göre iş sağlığı ve güvenliğinin tüm taraflarının bir ders çıkarmasını ve bu alanda üstüne düşen çalışmaları yapmalarını temenni ederek önerilerimizi de sıralamıştık.

Araştırmamızın sonuçlarının Aliağa’ ya bir faydaya dönüşmesi, bölgemizdeki iş kazalarının azalmasında bir etkisinin olmasını arzulamıştık. TBMM soru önergelerinde referans bilgi olarak araştırma sonuçlarımızın alınmasından dolayı İSGARD Yönetimi olarak umudumuzun arttığını, duyduğumuz mutluluğu ve çalışma azmimizi artırdığını paylaşmak isteriz.
 
Dün Soma faciasının yıl dönümüydü. Hiçbir tedbirin alınmadığı aşikâr iken ve madende geliyorum diye facia için tehlikeler kayıt altına bile alınmışken 301 insanımızın kar hırsında olanların zalim tutumundan dolayı maden içinde hayatını kaybetmesini biz iş güvenliği uzmanları kabul etmiyoruz. Soma’ da şehit olanların yakınlarının ve bizlerin vicdanının bir nebze rahatlaması için suçluların ceza evinden salınması değil, gerekli cezaların verilmesi gerektiğine inanmaktayız. Soma’ nın bir kaza olduğuna inanmıyoruz!

Biz İSGARD olarak bu amaçta durmadan çalışıyor olacağız. Umut ederiz ki; tüm tarafların üzerine düşeni yaptığı, iş güvenliği kültürünün temelden oluşması için, iş sağlığı ve güvenliği eğitiminin anaokulundan üniversiteye kadar her kademede müfredata girerek insanlarımıza verildiği, her yıl binlerce insanımızın hayatını kaybetmediği bir ülke haline geliriz.

Saygılarımızla,

İSGARD Yönetim Kurulu 

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com