Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » HAVELSAN, YENİ NESİL DENİZALTILAR İÇİN YAZILIM ÜRETİYOR..

HAVELSAN, YENİ NESİL DENİZALTILAR İÇİN YAZILIM ÜRETİYOR..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Deniz Kuvvetleri için çalışmalar yapan HAVELSAN, Türk Donanması’nın ve Deniz Kuvvetleri’nin modern düzeyde kalması için çalışmalarını devam ettiriyor.

Ordu için yerli ve milli savunma çözümleri üreten HAVELSAN, Yeni Tip (Reis) Denizaltı için devam eden 3 projeden DBDS’nin dördüncü ürününü Gölcük Tersanesi Komutanlığı’na teslim etti.

Bu sistemler, önümüzdeki süreçte ThyssenKrupp Marine Systems yükleniciliğinde inşa edilen denizaltılara kurulacak ve bütünleştirmeleri gerçekleştirilecek.

DBDS, daha önce ödül de almış bir proje olarak yabancı ülkeler tarafından da talep gören bir savunma sistemi. Sistemde %70 olarak görülen yerlilik oranı daha sonra %75’e yaklaşırken, yazılımın tamamı HAVELSAN tarafından oluşturuldu. Sistem, uzun ve kapsamlı dayanıklılık testlerini de başarıyla geçti. Sistemlerin tasarımı da HAVELSAN tarafından özgün olarak gerçekleştirildi.

DBDS projesi kapsamında toplamda 7 set sistem üretilecek. Bunlardan 6’sı denizaltılarda bulunacak, biri ise karada test ortamında tutulacak. HAVELSAN bu projeye 9 iş paketi ve Mk 48 torpido entegrasyonu konusunda da destek sağlıyor.

Savunma Sanayii için yerli ve milli kaynak kullanımı, hem ülke içinde konuya dair beceri ve bilgi birikiminin artmasını sağlıyor hem de kaynakların yurt içinde kalmasının yolunu açmış oluyor. HAVELSAN daha önce de Meltem, GENESİS, Yeni Tip Karakol Botu ve MİLGEM gibi büyük ölçekli, yüksek hassasiyete sahip projelerin altından da başarıyla kalkarak rüştünü ispatlamıştı..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com