Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » ATMACA DENİZ FÜZESİ, BÜTÜN EZBERLERİ BOZACAK !

ATMACA DENİZ FÜZESİ, BÜTÜN EZBERLERİ BOZACAK !

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-ROKETSAN’ın ilk kez 14’üncü Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda (IDEF’19) sergilediği ve dünyadaki örneklerinden üstün özelliklere sahip olduğu belirtilen Atmaca deniz füzesi, satıhtan satha füzeler alanında yeni bir dönem başlatmaya hazırlanıyor.

1-1,5 yıl içinde deniz kuvvetlerinde aktif bir şekilde görülmeye başlanacak olan Atmaca, uzun menzili, düşük izi ve yüksek hedefleme hassasiyetiyle modern donanma platformlarında dikkat çeken bir savunma ürünü olacak.

Her türlü hava şartında kullanılabilen, karşı tedbirlere dayanıklı, hedef güncelleme, yeniden saldırı ve görev iptal gibi gelişmiş yeteneklere sahip olan Atmaca,  ileri görev planlama sistemi (3D routing) sayesinde, sabit ve hareketli hedeflere karşı son derece etkili. Küresel Konumlandırma Sistemi, Ataletsel Ölçüm Birimi, Barometrik Altimetre ve Radar Altimetre alt sistemlerini kullanan Atmaca’nın azami menzili ise 200 kilometreyi aşıyor.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile ROKETSAN arasında imzalanan sözleşme, Atmaca füzesinin seri üretim çalışmalarının başlamasını sağladı. Uzun menzilli güdümlü füzenin Türk Deniz Kuvvetleri envanterinde bulunan platformlara entegrasyon çalışmaları da başlamış durumda. İlk olarak MİLGEM korvetlerine entegre edilecek Atmaca Silah Sistemi’nin atış testlerinin kısa süre içinde başlaması bekleniyor..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com