Ana sayfa » Yerel » ALİAĞA’NIN ÜÇ MAHALLESİ’NDEN KÖY HAYRI

ALİAĞA’NIN ÜÇ MAHALLESİ’NDEN KÖY HAYRI

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

 Aliağa’ya yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunan 555 nüfuslu Çıtak Mahallesi’nde geleneksel köy hayrı yapıldı. Bu yıl 5’inci kez düzenlenen köy hayrı her yıl olduğu gibi bu yılda yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Çıtak Mahalle Meydanında kıl çadırda gerçekleştirilen hayra; Aliağa Kaymakamı Erhan Günay, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Şimşek, siyasi parti temsilcileri ile çevre ilçe ve mahallelerden çok sayıda vatandaş katıldı.

Çıtak Köy Camiinde okutulan Mevlid-i Şerif sonrasında katılımcılara mahalle sakinlerinin imece usulü ile hazırladığı keşkek, etli nohut, ayran ve helva ikram edildi. Çevre ilçelerden ve mahallelerden bir araya gelen misafirler bir yandan kendilerine ikram edilen yemekleri tadarken diğer yandan da birbirleriyle bol bol sohbet etme fırsatı buldu.

Geleneksel köy hayrının bu yıl beşincisini gerçekleştirdiklerini belirten Çıtak Mahalle Muhtarı Üstün Güleç, “Geleneksel köy hayrımızı Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100.yılından bugüne düzenli olarak yapıyoruz. Tüm şehitlerimizin ruhu için gerçekleştirdiğimiz 5’inci köy hayrımızda yaklaşık 600 kişiye ikramda bulunduk. Aliağa ve çevre ilçelerden gelen misafirlerimiz oldu. Geleneksel olarak düzenlediğimiz bu köy hayrını önümüzdeki yıllarda da sürdürmeyi planlıyoruz” dedi.

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Çıtak Mahallesi’ndeki hayrın yanı sıra Aşağı Şakran ve Kalabak Mahallelerinde gerçekleştirilen köy hayırlarına da katıldı. Katıldığı etkinliklerde büyük küçük herkesin ilgisiyle karşılanan Başkan Serkan Acar, vatandaşlarla tek tek selamlaşarak sohbet etti..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com