Ana sayfa » Yerel » TÜPRAŞ’TAN, ALİAĞA YEREL BASININA AMBARGO !

TÜPRAŞ’TAN, ALİAĞA YEREL BASININA AMBARGO !

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Tüpraş İzmir Aliağa Rafinerisi yönetiminin Aliağa Yerel Basınına karşı uyguladığı, keyfi, anlaşılmaz ve umursamaz tavırlara bugün bir yenisi eklendi.

Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Koordinesinde İMEAK-Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi tarafından düzenlenen Resim, Şiir ve Kompozisyon Yarışmasının Ödül Töreni Tüpraş Sosyal Tesislerinde yapıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan İMEAK DTO Aliağa Şubesi Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek, Etkinliğe katılımın yüksek olmasından duydukları memnuniyeti ifade ederek, “İlkini yaptığımız etkinlik gelecek yıl lokal olmaktan çıkarak, bölgesel bir etkinlik olarak devam edecek. Çünkü bölgemizdeki ilçelerden bu konuda yoğun talep var. Süreci birlikte yürüttüğümüz Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, her zaman desteğini gördüğümüz Kaymakamız Sayın Erhan Günay’a teşekkürü borç bilirim.” dedi.

Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan; “Yaklaşık 5 ay kadar önce bu salonda 2023 Eğitim Vizyonu Çalıştayı’nı gerçekleştirmiş, o çalıştayda; Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı yeni ufuklar kazandırmak, onları hazırlamak, bugünleri yarınlara taşımak için, Bakanlığımızın 2023 Eğitim Vizyonu’nun ışığında çalışmalarımıza devam edeceğimizi yayınladığımız Vizyon Belgesi ile ilan etmiştik.
Çocuklarımız bilim ve teknolojiyi rehber edinerek, milli ve manevi değerlerine bağlı, insan haklarına saygılı,aynı zamanda güzel sanatlara duyarlı, estetik kaygıları ve duruşları olan bireyler olarak yetimleri bizim en büyük arzumuz. Eğitim hayat boyu süren meşakkatli uzun bir yolculuk. Bu Kutlu yolda asla yalnız yürümeyeyiz, paydaşlarımızın yol arkadaşlığına desteğine ihtiyacımız var. Hep beraber elele büyük hedeflere ulaşabiliriz. İMEAK- Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesinin her konuda desteğini her zaman yanımızda hissediyoruz. “ dedi.

Aliağa Kaymakamı Erhan Günay ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: “3 tarafı denizlerle çevrili ülkemizde, denizin hem ekonomik, hem stratejik önemini gelecek kuşaklara anlatmak gerekiyor. Bu yüzden bu etkinliği hayata geçirenleri, süreci yürütenleri, bugün ki organizasyonu hazırlayanları tebrik ediyorum. “ dedi.

Daha sonra İlkokullar Arasında “Deniz ve Çocuk” konulu Resim, Ortaokullar arasında “Denizler ve Gemiler” konulu Şiir, yine Ortaokullar arasında “Aliağa İçin Denizin Önemi Nedir” konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren, mansiyon alan ve jüri özel ödülüne layık görülen öğrenciler ödüllerini aldılar..

İDDİA, “YEREL BASIN EYLEM HABERLERİ YAPIYOR, BU DA YÖNETİMİ RAHATSIZ EDİYOR”

Bu arada, Tüpraş  Rafineri Yönetimi ödül töreninin basına kapalı olduğuna dair bilgi bildiriminde bulundu. Tüpraş Yönetiminin bu tavrının halen devam etmekte olan toplu sözleşme görüşmeleri bağlamında yerel basının sık-sık haber yaparak Petrol-İş Sendikasına destek vermesi olarak gösteriliyor.

YEREL BASINA KARŞI OLUMSUZ TAVIR, “AMBARGO” BOYUTUNA MI ULAŞTI ?

Tüpraş yönetimi bundan önce de olduğu gibi yerel basına yönelik anlaşılmaz bir tavır içinde olmasıyla dikkatleri çekiyordu. Bugünkü ödül töreninin basına kapalı olarak yapılması, anlamsız tutumun ambargo boyutuna mı getirildiği şeklinde sorular sorular sorulmasına neden oldu..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com